Lukijat

torstai 22. tammikuuta 2015

Koiranomistajille pieni muistutus!

Tukholman talvi on leuto. Täällä saattaa olla tällä viikolla (kuten onkin) reilusti lunta maassa, mutta ensi viikolla maassa ei komeile kuin hangesta esiinpilkottavia kakkakikkareita. Ei ole kerta tai toinen, kun olen kaivellut littanaksi laastiksi klitsaantuneita kasoja vaununrenkaiden urista taikka pessyt talvihaalareita puhtaaksi sontatahroista.

Tässä avautuu koiranomistajan vastuusta ja velvollisuuksista nyt äiti, eläinrakas koiranomistaja sekä käytöstapoja peräänkuuluttava kerrostalolähiön asukas. Nyt on aika nostaa pää pois sieltä omasta takamuksesta ja aika alkaa ajatella myös muita, jotka tuolla ulkona liikkuvat. Siellä et ulkoile vain sinä ja sinun koirasi. Sinun koirasi jätökset ärsyttävät minua ihan yhtä paljon, kuin jonkun toisenkin koiran läjät varpaissani, vaatteissani sekä lapseni käsissä - ja näin ollen suussa. 

Koira ei ole mikään somiste, ekonjatke saati helppohoitoinen lemmikki. Koira vaatii sitoutuvaa ja toiset huomioonottavaa ajatusmaailmaa, käytöstä sekä toimintatapoja. Koiralla on oltava asianmukaiset ulkoilutamineet: panta, valjaat, hihna sekä mahdollisesti turkinlaadusta riippuen suojavaate - sekä kakkapusseja roikkumassa joko hihnaan solmittuna taikka niille vartavasten myytävissä pussukoissa. Pussit maksavat euron taikka pari, mutta mikäli hinta tuntuu järkyttävältä - voi hyötykäyttää uudelleen kauppojen hedelmäpussit, ostospussit tai vaikka tyhjät leipäpussit. Sullo nyt joka tapauksessa niitä pusseja taskut täyteen, niin niitä sitten on!

Erittäin moni koiranulkoiluttaja pälyilee vihellellen toisaalle, kun oma piski vääntää ripulijöötiä leikkikentälle, naapurin pihalle, laivan käytävälle taikka keskelle asfaltoitua kävelytietä. Usko nyt: se, että et kerää sitä läjää pois pikkuvuffesi jäljiltä,rekisteröityy aivan varmasti jonkun muistiin. Ja se joku viskaisee tavaomaisen lenkkipolkusi varteen lihapullia. Ja niiden lihapullien sisällä ei ole halloumjuustotäytettä. Niissä on rotanmyrkkyä. Rotanmyrkky tappaa aika saletisti pienet koirat, mutta hyvin suurella todennäköisyydellä myös isommankin!

Tiesitkö, että moni koira joutuu taistella hengestään, koska on syönyt rotanmyrkkyä? Tiesit varmasti myös, että se johtuu siitä, että joku päävikainen koiriinkyllästynyt henkilö on saanut tarpeekseen niistä lemuavista lörtsyistä kenkiensä pohjassa. Mutta tiesitkö sen, että jokainen rotanmyrkystä johtuva kuolema on myös osaltasi sinun oman laiskuutesi syytä? Mieti sitä.

1 kommentti:

  1. Mitenkäs me jotka kakat keräämme ja koiramme sattuu syömään noita myrkkylihapullia? Mitenkä ihmeessä se on oman laiskuuteni syy? Minusta kenelläkään ei ole oikeutta yrittää myrkyttää eläimiä, vaikka kuinka ketuttaisi koirien jätökset. Ketuttaa minuakin roskaavat ihmiset, mutta en minä heidän ruokaansa myrkkyä käy laittamassa. Joten en mieti, minun syytäni ei tosiaan ole jos jollain on kuupassa vikaa ja päättää jättää myrkkylihapullia maahan.

    VastaaPoista

Jätä kommentti valitsemalla valikosta "nimetön" ja kirjoita viestisi kommenttikenttään! Tack och puss!