Lukijat

maanantai 12. tammikuuta 2015

Muutosten tuuli tuivertelee - vai onko se vain lumimyrsky?


Päätin aloittaa tässä kuussa elämäntaparemontin. Omalla kohdallani se ei tule tarkoittamaan sitä, että vedän salitreeniä ja palautusjuomaa kuutena päivänä viikossa. Eikä sitä, että luopuisin kokonaan herkuista. Se tarkoittaa sitä, että alan olemaan entistä tietoisempi siitä, mitä syön ja mitä ostan. En laske kaloreita, en koita sulloutua vanhoihin jumppatrikoihini enkä varsinkaan tee istumaannousuja ja vinottaisia vatsalihaksia. Yksinkertaisesti en jaksaisi varmasti tehdä ensimmäistäkään.

Saattaa kuulostaa siltä, etten aio tehdä yhtään mitään. Ööööö-rosvosektori! Olen tehnyt jo paljon, verrattuna siihen, etten yleensä tee yhtään mitään. Olen laiska. Laiska pulliainen. Mistä on muuten tullut myytti, että lihavat ovat leppoisia? Minä en ainakaan ole, vaan tulkutan ja tuittuilen minkä laiskuudeltani jaksan. Viiiiiiiiitsi viiiiiiiitsi, tulkutan ja tuittuilen juu, mutta vaan jos olen nälkäinen. Sen vuoksi olenkin nyt päättänyt jättää kotimaiset viljat jatkossa kaupan hyllyille, ja korvata ne muilla viljoilla. Ollaankin ukkelin kanssa sinkoiltu aika huolella kaupassa sinne ja tänne, koska kumpikaan ei oikein tiedä, mitä oikein etsiä. Kunhan vain etsitään jotain, mitä ei olla ennen tajuttu etsiä.

Näkkileipänä nakerramme nyt siemennäkkäriä. Kimmokkeen leipomiseen sain hyvältä ystävältäni, joka meille epäuskoisille vilja-addikteille tällaista herkkua tarjosi. No, nyt me ollaan ihan hörähdetty rouskuttamaan näitä siemennäkkäreitä. Näissä ei voi epäonnistua. Lita på mig, ei voi.


Ohje pellilliseen:
4dl maissijauhoa
4dl siemeniä
1-2tl suolaa
1dl öljyä
4dl kiehuvaa vettä

Kaikki sekaisin keskenään, uuniin 170 asteeseen n. 20 minuuttia.


Leipänä syömme monissa blogeissa hehkutettua siemenleipää. Täysin gluteeniton myöskin, ja ainesosaluettelo ei ehkä osaa antaa käsitystä siitä, että kyseessä on oikeasti supermaistuva leipä. Itse improvisoin reseptiä jo muunmuassa heittämällä joukkoon sulttaanirusinoita sekä muita kuivattuja hedelmiä, toki luomuna. Onneksi luomuruoan hinta on todella edullinen täällä, toisin kuin siellä rapakon toisella puolella. Luomuraaka-aineista nopea sivumaininta, että ennen allergiani selviämistä en osannut edes ajatella, mitä kaikkea törkyä meille myydään. Suosittelen kokeilemaan luomuilua edes sen verran, että vaihtaa kahvinsa, viinirypäleensä sekä banaaninsa eco-versioon. Jää roppakaupalla torjunta-aineita nielemättä, sekä viljelijät saavat kunnon korvauksen työstään.


4,5dl Siemeniä ja pähkinöitä 
3,5dl kaurahiutaleita
2rkl chia-siemeniä
3rkl psyllium kuitujauhetta
1tl suolaa
1rkl hunajaa
3rkl kookosöljyä
3,5dl vettä

Kaikki sekaisin keskenään, vuokaan ja uuniin n. 20 minuutiksi 170 asteeseen. Kumoa leipä ritilälle ja anna paistua vielä 30-40minuuttia. Nauti!

Liikuntaa olen lisännyt viikko-ohjelmaan. Ukkeli osti minulle joululahjaksi Zumba-pelin Nintendo Wiille, ja mukana oli oikein supersporttinen lannevyö. Kummastuksekseni vyötärönympärykseni ei ollut liian suuri, ja pystyin kokeilla varovaisesti Zumbata kolmen vuoden tauon jälkeen. Vetäsin kaksi puolen tunnin tanssitreeniä, ja olisin voinut uida luomassani hikilammikossa. Parasta koko jutussa on se, että ei tarvitse poistua asunnostaan minnekään. Tuikkaa muksut vain päikkäreille ja pistää tömistäen! Alakerran naapurit saattavat olla ainoita, jotka eivät ehkä uudesta harrastuksestani ole kovin mielissään...


Tipaton tammikuu on so last season, joten otetaan uudeksi teemaksi Tee-jotain-täysin-uutta-tammikuu. Poiketaan totutusta ja palataan takaisin, kun innostus lopahtaa! ;)

Puss och kram!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti valitsemalla valikosta "nimetön" ja kirjoita viestisi kommenttikenttään! Tack och puss!