Lukijat

tiistai 21. huhtikuuta 2015

Isä tekee tunnissa sen, minkä äiti viidessä minuutissa!

Kun se hetki (vihdoin) koittaa, että lapset urvahtavat yöunilleen kuka minnekin, ei esimerkkiperheessä ala levon ja oman ajan aika. Ei. Siellä alkaa ankara sota kello kymmenen hiljaisuutta vastaan.

Lähtötilanne näyttää katastrofaaliselta: kylpyammeessa lilluu haalea iltapuuron rippeillä höystetty kylpyvesi. Kylppärin lattia on täynnä mutaisia jalanjälkiä, riisuttuja housuvaippoja, vahingossa kumoutuneen maitotölkin kuorruttamia vaatekasoja ja kaiken kokoisia koirankarvatolleroita. Iltapalavärkit lojuvat pöydällä pilaantumassa ja pöydälle kaatunut mehukeitto tiputtelee hiljalleen itseään lattialle. Koirat kiertävät jalkojen ympärillä kuin piraijalauma, kerjäten syötävää. 

Aikaa on yleensä tunti, mutta äitiläiselle se on oikein ruhtinaallinen aika. Samalla kun kylpyvesi valuu viemäriin, suihkitaan pesuainetta ammeen, käsienpesualtaan ja pisuaarin reunoille ja pyyhitään ne puhtaaksi. Samalla, kun äiti suorittaa lyhyttä pissanpituista "levähdystä", pesukone täyttyy kukkuralleen tarkkaanlajiteltua pyykkiä, vessanseinään pinttynyt suklainen kädenjälki katoaa ja hammasharjat järjestyvät riviin hyllykköön. Tämä kaikki ei vaadi seitsemää suoritettua tasoa Mahjongissa tai naurunrähötyksiä feissarimokien äärellä. Ei tämä vaatii istahduksen, lorautuksen ja huuhtaisun. Korkeintaan vilaisun ÄiTyLeIhIn. 

Pohjaanpalaneet kattilat ja uunivuoat kuuraantuvat, likaiset astiat peseentyvät ja puhtaat löytävät tiensä kaappiin. Koirat imuroivat lattialta kaiken syötäväksi kelpaavan ja äiti kaiken kelpaamattomattoman, luuttuaa lattiat ja asettelee pöytäliinan suoraksi. Jääkaapista lentää pilaantuneet aineet roskiin ja se raikastuu sooda-sitruuna-seoksella käden käänteessä.

Kaikki ruhtinaalliset 63m2 neliötä silkkaa ahtautta alkaa asettumaan uomaansa y ö n ajaksi, räjähtääkseen samaan kuosiin heti 5 minuuttia sen jälkeen, kun ipanat ovat jalkeilla.

Kello on 21:59. Kämppä on valmis. Äitiliini löyhkää hielle ja näyttää vompatilta. Hän etsii huoneistosta isäihmisen, ja kysyy, josko tämä olisi pian valmis iltapalalle. Ei häntä löydä aivan heti, mutta lopulta kaiffari löytyy näpyttämässä WhatsAppia vaatehuoneessa. Ärsyyntynyt hallitus tivaa, onko oppositio suorittanut oman osansa kotiaskareista. Hiljaisuus on nimittäin alkanut.

"En mä ihan vielä ehtinyt viedä kaikkia puhtaita pyykkejä paikalleen."

Tästä juontaa tämänkertaisen postauksen otsikko.


(Tapauksen esimerkkiperhe haluaa pysyä anonyyminä. Kuvauksessa on käytetty kuulemma tramatisointia.)

Puss och suihkuun huss! ^_^

2 kommenttia:

  1. Aaaaaaaaaaaargh, kuulostaa niin tutulta!!!
    Yritän monesti vedota mun mieheen sanoilla:
    "Ootsä töissäkin noin hidas?! Totamenoo saat potkut.." :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän ei siis ole parannuskeinoa. Naaaaaiiiiiiijjjjs to know! :D Hold on sis'!

      Poista

Jätä kommentti valitsemalla valikosta "nimetön" ja kirjoita viestisi kommenttikenttään! Tack och puss!