Lukijat

perjantai 9. kesäkuuta 2017

Metrolla (tai laivalla) mummolaan!

On koittanut se aika vuodesta, kun oma jälkikasvu toitottaa kuinka typerät ja tylsät vanhemmat hänellä on. On koittanut aika, kun isä on saanut tarpeekseen kepeillä naarmutetuista skraiduista auton kyljessä ja äiti päättää irtisanoutua saippuakupla- ja voikukkatahrojen kanssa käytävästä sodasta. Suvivirret on hoilattu ja päiväkodin kevätjuhlissa on niistetty kasa nestuukeja. Kaikki on valmista.

On tullut aika painua mummolaan!

Niin ne painuvat omatkin "pentuni" mummolaan ylihuomenna. Ensimmäistä kertaa koskaan ilman meitä vanhempia. Ajattelin siksi koota meille äideille (ja isillekin, blogini lukijakunta muodostuu minulle mysteerikaartista) muutaman vinkin tulevia kyläreissuja varten!

1. Kodissa kodin säännöt - mummolassa mummon säännöt

Lippulappuset täynnä ohjeita ja aikatauluja on syytä rytätä. Mummolassa nukutaan kun väsyttää ja syödään kun syötätyttää. Näin se menee. Ulos mennään ja sisälle tullaan - eikös se piisaa vallan hyvin? 

Niin kuin me aikuisetkin, niin lapsemmekin odottavat lomaltansa kiireettömyyttä ja rutiinittomuutta. On aika heittäytyä vapaalle. Ihan vaan mummolaviikon ajaksi edes.

2. Mummo kärsii itse seuraukset

Sokerihuuruiset ja villinä pitkin hirsiseiniä poukkoilevat hirmuliskot ovat täysin tämän tilan heille aiheuttaneen mummon kaitsettavina, joten väliäkö sillä.

Rentoudutaan me kotisohvillamme OINB:n äärellä. Annetaan mummojen taistella nukkumaanmenojen ja hammaspesujen kanssa, todennäköisesti muksut saavat seuraavana päivänä kupin kiisseliä vähemmän.

3. Rutku-Eemelit ja Rymy-Ritvat kuuluvat kesään

Jätä disain-vaatteet lipastoon ja pakkaa mukaan sellaisia pierukalsareita, että niiden totaalituhoutuminen on vain suuren kiitoksen aihe. Mummot eivät ehdi lajittelemaan pyykkiä sinivihreisiin ja punaoransseihin lapsenhoidon ja majaleikkien tuoksinnassa, eivätkä varjelemaan uusinta picoa/moloa öljy- ja vesiväriroiskeilta.

Ihan vain sivuhuomiona: sappisaippua on silti hyvä heittää vaikka ns. vieraslahjana muksujen matkaan mukaan. Ei sapeta sitten mummoja eikä mammoja.

4. Älä terrorisoi jatkuvasti lomalaisia

Kerran pari päivässä saattaa olla ihan riittävä määrä varmistella, että onhan kaikki ookoo ja onko kaikki luut vielä ehjiä.

Ei kukaan jaksa roikkua lomallaan puhelimessa jatkuvasti raportoimassa, että "joo oon nukkunut ja joo oon syönyt ja oon muistanut vaihtaa kalsarit".

5. Ta det lugnt bara!

Viikossa ei mätäne hampaat suuhun, ei tuhoudu perheen rutiinit eivätkä lapset muutu villipedoiksi.

Lapset ovat paitsi sopeutuvaisia niin myös äärimmäisen fiksuja: kyllä he tietävät ja tiedostavat, että se mikä on mummolassa sallittua, ei käy päinsä kotona. 

6. Toivo, että kutsu mummolalomaan käy myös jatkossakin...

Sillä sitä sinä tarvitset ensi vuonnakin.

Ja mummo. Koska kyllähän siihen nyt ainakin vuosi menee, että saa kaiken korjattua vierailua edeltäneeseen tilaan.

Mahtavaa kesää kaikille! Vi hörs! 



Toivotteleepi Mamma Muumaa kesäisen sitruunavissynsä kanssa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti valitsemalla valikosta "nimetön" ja kirjoita viestisi kommenttikenttään! Tack och puss!